Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

5 типа мениджъри, заради които служителите напускат работа

141

Снимка: Shutterstock

Познавам много мениджъри, които постоянно се оплакват от служителите си и се чудят защо най-добрите им хора напускат работа.

Въпреки че това се отразява негативно на представянето на тяхната компания, те отказват да потърсят причината за недоволството на своите служители и продължават да се оплакват от липсата на лоялност и отговорност.

Когато обаче разгледаме по-отблизо процесите и начина на работа в организацията, получаваме една по-пълна картина на проблемите, която обикновено води до ръководството. Предполагам сте чували израза: „Хората не напускат компании, те напускат мениджъри.“

Това са пет типа мениджъри, които карат хората да търсят работа на друго място.

1. Мениджърите, които са прекалено емоционални

Говоря за шефовете, които не се замислят преди да изразят публично своя гняв и да започнат да викат по коридорите на офиса. Това са мениджърите, които отиват в друг отдел и започват да се карат със служителите, без да осъзнават, че всички работят за една компания и че това не са хората, с които трябва да се конкурират.

 2. Мениджърите, които не могат и не искат да признаят добрата работа на другите

Справяте се страхотно. Вашите колеги и клиенти го знаят,  но в крайна сметка мениджърът ви си приписва всички заслуги за вашата работа. Още по-лошо, мениджърите не зачитат стойността на своите служители и гледат на тях просто като на зъбни колела в машина, вместо като на достойни колеги, които дават всичко от себе си за компанията. Това неизменно ще „изсмуче“ енергията и мотивацията на всеки служител.

3. Мениджърите, които действат импулсивно

Тук става въпрос за този тип мениджър, който взема важни решения без да потърси мнението на членовете на своя екип. Те обикновено мислят само в краткосрочен план и действат прибързано. Това поведение води до "изгаряне на мостовете", ниско доверие и неангажирани служители.

още от Мениджмънт
13
Четвъртък
Декември