нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

8 проявления на егото, които саботират успеха

Снимка: Shutterstock

Има голяма вероятно да саботирате собствения си успех, без дори да го осъзнавате.

Всеки един от нас събира в себе си чертите на много личности, в които се въплъщаваме в различни ситуации.

Някои от тези персони са позитивни, а други могат да бъдат изключително вредни. Важен елемент от развитието на нашето самосъзнание е намирането на личностите, които трябва да бъдат насърчавани и тези, които трябва да бъдат пренебрегвани.

Това са седем от най-често срещаните вътрешни личности, които пречат на успеха ви.

1. Двойствената персона

Ако целият ви живот е белязан от противоречиви вярвания, реакции, чувства и преживявания, трябва да се научите да разрешавате тези конфликти вътрешно. Дори и тези разногласия да идват от факта, че вие не възприемате света като чернобял, а като оцветен в различни нюанси на сивото, вашата двойственост може да ви накара да изглеждате несигурни и колебливи. Вместо това трябва да насърчите персоната, която е внимателна, но решителна.

2. Негативната персона

Негативизмът неизбежно води до пораженски начин на мислене и цинична перспектива. Научете се да мислите по един по-позитивен начин, вместо да се отдавате на песимизъм. Опитайте да намерите решения, от които печелят всички.

3. Отлагащата персона

Хората обичат да се шегуват за отлагането, но забавянето на нещо, което изисква вашето незабавно внимание, може да бъде изключително вредно. Дори и по някакъв начин да успеете да завършите задачата навреме, най-вероятно ще трябва да направите компромис с качеството на нейната реализация. Ако отлагането е проблем за вас, разделете големите проекти на по-малки задачи и опитайте да се придържате към графика.

4. Завистливата персона

Някои хора завиждат на другите за неща, които смятат, че трябва да бъдат техни и обвиняват всички около себе си за своето нещастие, вместо да обърнат внимание на собствените си емоции и решения. Завистта ви ограбва от щастието и удоволствието от нещата, които сте постигнали, и всички ваши победи, като фокусира цялата ви енергия върху това, което ви липсва.

още от Техники за успех