нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

От днес носенето на маски в Кюстендил е задължително и на открито

Снимка: Getty Images

От днес до 21 февруари в Кюстендил става задължително носененето на маски и на открити обществени места, в това число улици, паркове и др. Освен това, хората, влизащи в сградата на болницата в града, ще бъде тествани на входа за коронавирус. Причината за налагане на по-строгите мерки са нарасналите случаи на заразени с COVID-19, както и на броя на хоспитализираните в болницата в Кюстендил. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Кюстендил от Областния кризисен щаб в града. 

Броят на карантинираните лица на територията на областта от 11 януари до днес е 713, а към момента под карантина са 471 човека. През изминалото денонощие в област Кюстендил има 58 нови положителни случаи с COVID-19. По общини новозаразените са съответно: Кюстендил – 34, Дупница – 14, по четирима са новозаразените в Бобов дол и Бобошево, двама са в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб. 

Към днешна дата в Сovid-отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород. 

Седем лица са настанени за лечение в Сovid-отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски – 2003" в Дупница. Пациентите са в среднотежко състояние и на кислородна терапия. 

Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Сovid-отделението на Общинската болница в град Дупница /като един от тях е с доказан PCR, а останалите с положителни бързи антигенни тестове/. Всички пациенти са на кислородна терапия. 

още от Общество