нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Разкриват "зелени коридори" за ваксиниране в три столични мола

Снимка: Shutterstock

На 19 и 20 юни Столичната община заедно с РЗИ-София разкриват мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града. Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят от 13:00 до 18:00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина. 

С тях "зелените коридори", разкрити от общината с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 8. 

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души. Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация. 

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина, е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на  дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. 

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София и ще работи от 9:00 – 18:00 часа. 

още от Общество