Балканските лидери обсъждат нови планове в Белград

Балканските лидери обсъждат нови планове в Белград

Балканските лидери обсъждат нови планове в Белград

Премиерът Бойко Борисов е в Белград на шестата поредна среща между политическите лидери на България, Гърция и Румъния и президента на Сърбия.

Четиримата ще обсъдят общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

Румънският премиер Виорика Дънчила ще запознае колегите си с приоритетите на румънското председателство на Европейския съюз, което започва през януари.

Четиристранната среща започна. 

Очаква се в разговорите да бъде засегнато и разширяването на европейското семейство, което ще бъде един от приоритетите на Румънското председателство на Съвета на ЕС, започващо на 1 януари 2019 г.

В Белград заседават и спортните министри на четирите страни, както и президентите на футболните им федерации, предаде БНТ. В рамките на предишната четистранна среща в Евксиноград дойде идеята четирите страни да кандидатстват за домакинството на Световното първенство по футбол през 2030 г. Днес те се разбраха Гърция да се включи в домакинството на България, Сърбия и Румъния за домакинството на Европейското първенство по волейбол 2021 г.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ