Байдън подписа плана за възстановяване от коронакризата

Байдън подписа плана за възстановяване от коронакризата

Байдън подписа плана за възстановяване от коронакризата

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от мерки на стойност 1,9 трлн. долара, предназначени за подпомагане на американците и стимулиране на пострадалата от коронакризата икономика, предаде Ройтерс.

Контролираната от демократите Камара на представителите в Конгреса даде окончателното си одобрение за законопроекта в сряда, което даде на президента  много важна победа в първите месеци от управлението му.

"Това историческо законодателство има за цел да възстанови гръбнака на тази страна", заяви Байдън преди да положи подписа си под законопроекта, превръщайки го в закон.

Първоначално подписването беше планирано за петък, но шефът на канцеларията на Белия дом Рон Клайн каза, че то е било изтеглено по-рано, след като законопроектът пристигнал в президентството през изминалата нощ. "Искаме да действаме възможно най-бързо", отбеляза Клайн в Туитър.

Пакетът от мерки включва 400 млрд. долара за директни плащания от по 1400 долара за повечето американци, 350 млрд. долара помощ за щатски и местни органи на властта, разширяване на данъчните отстъпки за отглеждането на деца и повече финансиране на разпределянето на ваксини срещу COVID-19.

Преките вноски за индивидуалните помощи могат да се очакват в банковите сметки от този уикенд, съобщи говорителят на на Белия дом Джен Саки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ