Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов се застъпи за приемането на еврото след прогнозата на Fitch

Снимка: Мениджър нюз

„Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика“. Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

Коментарът му бе направен след огласяването на добрата прогнози за страната ни, дадена от международната рейтингова агенция „Fitch“. В нея се потвърждава дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ с положителна перспектива.

„България продължава да работи усилено за присъединяване към Еврозоната. Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към Еврозоната“, написа още Бойко Борисов.

В оценката на агенция „Fitch“ се посочва още, че през тази и следващата година се очаква растежът на икономиката ни да бъде 3,3%. Положително се оценява и предстоящото влизане на България в чакалнята за еврото.   

 

 

 

още по темата
още от Политика