Ердоган поиска от Меркел пълно разследванена неонацистки убийства

Ердоган поиска от Меркел пълно разследванена неонацистки убийства

Ердоган поиска от Меркел пълно разследванена неонацистки убийства

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е поискал от германския канцлер Ангела Меркел задълбочено разследване на националсоциалистическа нелегална група, добавяйки, че присъдата тази седмица в съдебния процес срещу неонацистката терористична група "не е удовлетворяваща", предаде Ройтерс.

Нелегалната група на Беате Чепе, Уве Мундлос, Уве Бьонхарт е извършила серия убийства и нападения с расистки мотиви от 2000 до 2007 г. Повечето от десетте им жертви са турци. Чепе, последната оцеляля членка на групата, бе призната за виновна по десетте обвинения в убийство и осъдена на доживотен затвор от съда в Мюнхен.

"Казахме на Меркел, че този въпрос трябва да бъде разследван задълбочено. Тя няма различно мнение по въпроса", е заявил Ердоган на борда на самолета при завръщането си от Брюксел, съобщиха вестник "Хюриет" и други турски медии. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу тази седмица призова Германия да открие и накаже стоящите зад тези убийства лица "в разузнаването, в "дълбоката държава".

Турският президент е заявил също, че планираната му визита в Берлин може да се осъществи през август.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ