нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нинова: По-добре служебен кабинет, отколкото оставане на правителство на Борисов

Снимка от официалния профил на Корнелия Нинова във Фейсбук

„В настоящата ситуация е по-добре да има служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев, който да поеме отговорност за управлението на страната, отколкото оставане на правителството на Бойко Борисов в оставка“. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът БСП Корнелия Нинова, коментирайки днешната пресконференция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тя призова премиерa в oставка да уважавайте повече хората и празниците.

„Въпреки че е един от най-значимите празници, премиерът в оставка Борисов продължи да раздава напътствия и да се меси в работата на други партии, в нашия случай на БСП. Борисов си позволи да каже: "Не може уважаемата госпожа Нинова да каже по-бързо да закриваме парламента, да връщат мандата, защото Борисов продължавал да управлява". Г-н Борисов, какво може и какво не може да казвам, решава единствено моята партия, а не вие", коментира Нинова.

Лидерът на социалистите заяви, че при обективната невъзможност да се състави ново правителство, всеки ден протакане осигурява време на правителството на Борисов да раздаде още концесии, да изхарчи безконтролно последните пари в бюджета, да назначи за пет години напред верните си хора във второто и третото ниво на властта.

„Не вие, а Конституцията казва какво следва в такива случаи. Вие достатъчно я потъпквахте 11 години, така че не ме изненадва какво говорите и сега“, отбеляза Нинова.

още по темата
още от Политика