нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Партията на Зеленски се обяви за либертарианска

Снимка: Guliver / Getty images

Концепцията на либертарианството ще лежи в основата на идеологията на украинската президентска партия "Слуга на народа", съобщи представителят на новия държавен глава във Върховната Рада (парламента) Руслан Стефанчук, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю за украинското издание "Ляв бряг", публикувано вчера.

На въпрос знае ли новият украински президент Володимир Зеленски какво означава това, Стефанчук отговаря: "С това започнахме да формираме отношенията си с него - либерален модел на икономиката, либерален модел на отношенията със съответните национални особености".

Представителят на Зеленски пояснява, че основната мисия на партията ще бъде да "разруши системата и да предложи нов модел на икономиката, при който държавата ще придобие обслужваща роля, ще предлага друго качество на предоставяне на услугите, ще инициира частни инициативи във всички сфери, ще съществува съдебна защита на всяка инициатива, в която дойде инвеститор", предаде БТА.

Партията "Слуга на народа" бе регистрирана през декември 2017 г. Името й съвпада с името на комедийния сериал за учител по история, който става президент на страната. Главната роля в него изпълнява актьорът Зеленски. През есента на 2018 г. начело на партията застана Иван Баканов, който също е шеф на компания по производство на развлекателно съдържание "Студия Квартал 95".

Вчера заместник-шефът на новата президентската администрация Руслан Рябошапка допусна, че партията може да бъде оглавена от съветника на Зеленски Дмитрий Разумков. Последните анкети сочат, че партията се радва на 40-процентна подкрепа.

още по темата
още от Политика