Великобритания и Швейцария подготвят търговията след Брекзит

Великобритания и Швейцария подготвят търговията след Брекзит

Великобритания и Швейцария подготвят търговията след Брекзит

Търговските отношения между Швейцария и Великобритания няма да се променят след Брекзит, съобщи днес британският министърът на международната търговия Лиъм Фокс, цитиран от ДПА.

Очаква се Великобритания и Швейцария да подпишат днес споразумение, гарантиращо продължението на сегашните споразумения между двете страни след излизането на Великобритания от Европейския съюз на 29 март.

Швейцария е един от най-ценните търговски партньори, с който искаме да продължим сътрудничеството, със стокообмен на стойност над 32 млрд. лири (41 млрд. д.) на година, се посочва в текста на изявлението на Фокс, подготвен за разговорите с швейцарските партньори.

Това не само ще помогне да се запазят работни места в цяла Великобритания, но и ще бъде солидна основа за нас, за да изградим още по-силни търговски отношения с Швейцария, когато напуснем ЕС, се допълва в изявлението на Фокс.

В неделя британски медии съобщиха, че премиерът Тереза Мей планира да поиска от парламента повече време, за да преговаря за промени в нейната сделка с ЕС за Брекзит.

Мей претърпя съкрушително поражение при гласуването през януари за споразумението за оттегляне и часовникът започна да отброява изтичащото време до 29 март на фона на нарастващото безпокойство, че икономиката на Великобритания може да се срине, ако няма сключена сделка, отбелязва ДПА.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ