Вучич е разговарял с Лавров за срещите си във Вашингтон

Вучич е разговарял с Лавров за срещите си във Вашингтон

Вучич е разговарял с Лавров за срещите си във Вашингтон

Президентът на Сърбия Александър Вучич в телефонен разговор днес е информирал руския външен министър Сергей Лавров за посещението си във Вашингтон, предаде ТАСС.

"Вучич информира за резултатите от срещите си във Вашингтон и предстоящите преговори в Брюксел", се посочва в съобщение на руското външно министерство, предава БТА.

Страните също така потвърдиха ангажимента си за развитие на отношенията на стратегическо партньорство и политическия диалог. Що се отнася до косовския въпрос, Русия подчерта неизменността на своята позиция в полза на намирането на трайно и дългосрочно решение на базата на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН, се отбелязва в съобщението.

На 4 септември Вучич и косовският премиер Авдулах Хоти подписаха с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп в Белия дом споразумение за нормализиране на икономическите отношения. Според медийни информации споразумението предвижда в частност инвестиции в размер на 13 милиарда долара в съвместни проекти, включително инфраструктурни.

Белград и Прищина продължават преговорите утре в Брюксел.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ