Зетят на Тръмп предложил таен канал за връзка с Кремъл

Зетят на Тръмп предложил таен канал за връзка с Кремъл

Зетят на Тръмп предложил таен канал за връзка с Кремъл

Зетят и съветник на американския президент Тръмп, Джаръд Къшнър, е обсъждал с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк създаването на секретен канал за връзка между Вашингтон и Москва, съобщават няколко американски медии, цитирани от руската секция на Би Би Си.

Къшнър и Кисляк са имали контакти по време на президентската кампания на Тръмп през 2016 г. и след нея, предава Ройтерс. Агенцията се позовава на седем бивши и действащи американски служители, според които Къшнър е скрил най-малко 3 контакта с Кисляк, сред които два телефонни разговора през април и ноември м.г.

По данни на „Вашингтон поуст“ и „Ню Йорк Таймс“ Кисляк обсъждал със зетя на Тръмп осигуряването на секретна защитена линия между двете столици. Предложението дошло от Къшнър на среща през декември 2016 в Ню Йорк.

Каналът трябвало да се използва от обкръжението на Тръмп в преходния период до встъпването му в длъжност, без опасения, че американските специални служби ще подслушват разговорите.

„Вашингтон поуст“ се позовава на отчети на американското разузнаване. На срещата присъствал и ген. Майкъл Флин, който бе принуден да подаде оставка през февруари заради скандала.

Адвокатът на Къшнър, Джейми Горелик, коментира пред Ройтерс, че клиентът му е провел хиляди телефонни разговори по време на кампанията и не помни тези, за които агенцията съобщава. Вчера той заяви, че зетят на Тръмп ще сътрудничи изцяло на разследването.

ФБР проучва предполагаемите връзки между предизборния щаб на Тръмп и Кремъл по време на кампанията. Политическата буря се разрасна след внезапното уволнение на директора на ФБР Джеймс Коми.

Тръмп и Кремъл отричат каквато и да е руска намеса в изборите миналата година. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ