Георги Иванов-Гонзо спечели изборите за президент на БФС

Георги Иванов-Гонзо спечели изборите за президент на БФС

Георги Иванов-Гонзо спечели изборите за президент на БФС

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС след гласуването, проведено днес на извънредния изборенконгрес на съюза. Той получи 235 гласа, а основният му опонент Димитър Бербатов събра 181.

След обявяването на резултатите от избора Стилиян Петров и Мартин Петров, които подкрепяха кандидатурата на БМербатов заявиха: „Дотук с българския футобл“. Преди това тримата, заедно с Бербатов поздравиха новия президент на БФС. „Ще уважим резултатите.„Това е изборът на конгреса. Не видяхме нищо нередовно в гласуването“, обобщи Бербатова.

Общо 469 делегати участваха в гласуването, което продължи два часа в тъмни стаички в четири секции в залата в хотел "Маринела".  

Броенето на вота продължи повече от един час. Само три от бюлетините се оказаха недействителни. За победа на първи кръг бяха нужни 234 гласа.

Георги Иванов-Гонзо, който досега бе технически директор и отговорник за националните отбори получава президентски мандат до 2028 г.

„Сега почва по-трудното, аз работя за всички. Ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола – да променим мнението за БФС, да работим с държавата и да знаете – вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти и се надявам да се класираме на Световното първенство през 2026 г. в Америка“, каза от трибуната като нов президент Георги Иванов.

Той предложи в неговия Изпълком да влязат Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пеновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и един член от екипа на Бербатов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ