нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

12 прости фрази, които карат хората да ви харесват

Снимка: Shutterstock

„Научих, че хората ще забравят какво сте казали, хората ще забравят какво сте направили, но хората никога няма да забравят начина, по който сте ги накарали да се почувстват.“, е казала американската поетеса Мая Анджелоу.

Истината е, че нещата, които казвате, създават краткотрайно впечатление, което може да остави трайна следа, когато използвате правилните думи. В много случаи хората запомнят за дълго време начина, по който сте говорили с тях, но не и темата, която сте дискутирали всъщност.

Именно по тази причина най-харизматичните хора в света използват едни и същи фрази отново и отново.

Това са 12 от най-ефективните фрази, които може да включите в ежедневната си реч.

1. „Ситуацията е следната.“

Познавате ли хора, които постоянно пазят в тайна информация и отказват да споделят детайли относно вашата работата, все едно те са някаква оскъдна стока?

Да разбирате последен за неща, които могат да повлияят директно на вашето бъдеще, може да бъде изключително досадно и изнервящо. Хората, които в подобна ситуация споделят най-важната информация( не слухове и клюки) се превръщат в най-харесваните колеги в офиса.

2. „Разкажи ми повече.“

Повечето хора обичат да говорят за себе си. Почти всеки обича да чува, че това, което казва, е добре дошло и че неговият принос към дискусията е се цени. За това е добре да бъдете активни слушатели и да покажете на хората, че се интересувате от техните гледните точки, като изрично ги помолите да споделят повече по разискваната тема. Те може да не запомнят вашия разговор, но със сигурност ще останат с добро впечатление от вас.

3. „Какво мислиш?“

Тази фраза е свързана в голяма степен с предходния пример. Хората искат да вярват, че техните мнения имат значение и че могат да повлияят на света около тях. Така че, ако станете известни като човек, който действително се интересува от това, което другите имат да кажат, бързо ще се превърнете в най-харизматичната личност, която те познават. Тази фраза може да се използва в почти всяка ситуация – от случайни срещи между непознати до сериозни професионални дискусии.

4. „Какво мога да направя, за да помогна?“

Проницателните хора осъзнават, че никой не постига невероятни неща без чужда помощ. По тази причина сме естествено предразположени да бъдем благодарни на хората, които в действителност са готови да ни помогнат, докато преследваме нашите цели. Ако имате нужните информация, умения или знания, за да помогнете на някой друг да постигне своите цели, той ще оцени предложената помощ.

5. „Моля / благодаря.“

Не ви струва абсолютно нищо да бъдете учтив, но това може да ви донеса големи дивиденти. За да очаквате уважение, трябва да давате уважение.

още от Техники за успех