Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Всеки може да бъде чаровник! Ето как

Снимка: Shutterstock

Очарованието е качество, което не винаги е присъщо на всеки. Ако ви терзае въпроса, дали бихте могли да бъдете малко по-уверени в себе си, да сте по-приветливи за околните, да печелите по-лесно симпатии в разговор, редакторите на ABC Fact предлагат няколко съвета.

Научете се да се приспособявате към всеки. Това не е въпрос на пълна промяна на стратегията на поведението при комуникация с различни хора. По-скоро просто трябва да бъдете гъвкави.

Уважавайте своя събеседник. Никой не обича да бъде накърнявано достойнството му. Който и да е човекът пред вас, винаги се отнасяйте към него с уважение

Обръщайте искрено внимание на своя събеседник. Какъв чар можем да представим, ако сме по-фокусирани върху смартфона си, отколкото върху събеседника ни? Оставете телефона настрана и обърнете внимание на лицето срещу вас. Това ще покаже уважителното ви отношение.

Не се опитвайте да угодите на всички. Не се старайте да се харесате на всеки човек. Не е възможно да сте всеобщ любимец. И е абсолютно нормално.

Бъдете себе си. Стремейки се да угодим на хората, често забравяме за себе си, за това, което наистина сме. Опитайте се да избегнете това.

Бъдете честни, няма нищо по-лошо от лъжата. Така че, опитайте се да казвате истината.

Усмихвайте се. В края на краищата усмивката винаги е красива.

Обичайте живота. Не можете да станете очарователни, ако мразите всичко, което ви заобикаля. Обичайте живота. Започнете да виждате хубавото, дори и в лошото. Светът не е идеален за всички. Въпреки това винаги можем да погледнем ситуацията от добрата страна.

още от Техники за успех