нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 неща, които винаги трябва да можете да кажете за себе си

Снимка: Shutterstock

Във всеки един от нас звучат два вида вътрешни гласове – едните саботират нашия успех и пречат на развитието ни, докато другите могат да ни помогнат да отключим пълния си потенциал и да постигнем нашите мечти.

В моята книга „The Leadership Gap: What Gets Between You and Your Greatness” отделям специално внимание на мислите, които ви отдалечават от грешките и провалите и ви приближават до желаните резултати.

Каквито и да са вашите роли и стремежи, било то в професионалната или личната сфера, винаги трябва да можете да погледнете себе си в огледалото и да кажете тези 7 неща:

1. Аз съм уверен/a

Увереността не е нещо, което получаваме даром. Ние трябва да работим дълго и усърдно, за да придобием опит, умения и знания в областите, от които се интересуваме. Едва когато изградите нужната компетентност и разбиране, ще можете искрено да кажете „Аз съм уверен“.

2. Вярвам на интуицията си

За повечето хора е много трудно да се абстрахират от аналитичното си мислене и да повярват в своите инстинкти, особено когато става въпрос за бизнес и предприемачество. Това, което открих в моето лично проучване е, че много от водещите имена в най-конкурентните индустрии на планетата често използват своята интуиция, за да вземат решения.

Освен това, тези, които разчитат както на инстинктите си, така и на аналитичната си мисъл, се справят значително по-добре от онези, които вярват само на проучванията и изследванията.

3. Аз съм искрен/а

Нека бъдем искрени – проучванията показват, че всяко трето изречение, което изговаряме, е лъжа. Когато лъжата е толкова широко разпространена, казването на истината се превръща в трудна задача. Въпреки това, честността е от критично значение за вашия успех. Когато поемате отговорност за собствените си избори и признавате, че сте направили грешка, вие се освобождавате от оковите, които ви пречат да продължите напред и да бъдете себе си. Това показва на хората около вас, че могат да ви имат доверие и че си приличате поне по едно нещо: и вие грешите като тях. Освен това, когато се придържате към истината, няма значение колко често ви задават един и същи въпрос, защото никога няма да бъдете уловени в лъжа.

още от Техники за успех