нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Негативните мисли, от които трябва да се отървем

Снимка: Shutterstock

Случва ли ви се често да премисляте и анализирате нещата толкова задълбочено, че да губите ценно време, което може да бъде използвано по по-ефективен начин?

Добрата новина е, че не сте сами. Това е черта, споделяна от много хора, и по-специално, от много лидери. Лошата е, че трябва да спрете да го правите, защото излишните тревоги и безпокойство водят до по-ниска продуктивност и безброй пропуснати възможности.

Това са 7 изключително негативни мисли, които пречат на вашият успех.

1. Тревожите се дали хората ви харесват или не.

Предвид огромните различия и несъвместими разбирания във всяка група от хора, малко вероятно е да успеете да задоволите интересите и нуждите на всички. Някои хора ще ви харесват, а други не. Фокусирайте се върху това, което правите и качеството на вашата работа. Не си губете времето с това, което другите казват за вас. Останете верни на себе си, бъдете искрени и оставате вашите постижения да говорят вместо вас.

2. Чувствате се неадекватни и некомпетентни.

На всички ни се случва понякога да мислим, че не сме достатъчно добри или умни, за да се справим с дадена задача. Малко са хората, които се чувстват на 100% готови, когато пред тях се открие някаква възможност. Въпреки това, новите преживявания и възможности обикновено идват при нас, когато излезем от своята зона на комфорт (дори без да сме готови за това). Не позволявайте вашите страхове да ви спират от това, което искате да направите и това, което искате да бъдете.

3. Искате всичко да е перфектно

Сигурно сте го чували и преди, но постоянното търсене на съвършенство е загуба на време. Като човешки същества ние често преследваме различни „състояния на съвършенство“: перфектната работа, перфектния шеф, перфектната къща и тн. Истината е, че перфектното не съществува. Гледайте на живота като на приключение, в което нещата постоянно се променят. Ако се чувствате стресирани и напрегнати от факта, че събитията не следват вашия план на 100%, трябва да си припомните, че това понякога е за добро и да продължите напред.

още от Техники за успех