нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

5 думи, които могат да ви провалят

Думите, които хората използват всеки ден, определят дали ще се стигне до провал или успех. Има пет думи, които често присъстват в речта на губещите много повече, отколкото в тази на победителите. Ето кои са те, според Джофри Джеймс от Inc.com:

1. Късмет

Въпреки че е вярно, че непредвидените събития могат да повлияят на резултатите, това не е късмет и няма нищо общо с него. Вярвайки в късмета фокусирате мислите си само върху един въображаем вид на ситуацията, който никой не може да промени.

2. Враг

Нямате врагове. Имате конкуренти. Понякога, за да можете да спечелите, трябва преди това да загубите (и обратно). Дори и така да е, нямате врагове в бизнеса. Враговете са противници по време на война, когато хората се избиват един друг. Бизнесът се прави, за да вървят нещата по-добре, не за да се убиват хора. В момента, в който демонизирате конкурентите, наричайки ги врагове, ограничаваме бизнеса си. Конкурентите днес често са бъдещите ни партньори.

3. Отказвам

Не би ли било хубаво, ако хората винаги казваха "да" на вашите идеи? Е, понякога те не искат вашите идеи. Има случаи, в които това се  превръща в патология. Вместо да използвате дума като "отказват ми", която автоматично ви прави нещастни, се концентрирайте върху промяна на своя подход. 

още от Техники за успех