Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Захвърлете тези мисли на работното място

138

Снимка: Shutterstock

Дори да се чувствате прекрасно и да обичате работата си, е възможно да се усъмните в правилния избор, ако някой ви зададе простичкия въпрос: „Щастлив ли си от това, което вършиш?”.

Психолозите имат особено отношение към специфични области от живота, които според тях пряко влияят върху начина, по който се чувстваме, пише The Muse. Предлагаме ви трите най-вредни мисли, от които трябва да се отърсите незабавно, както съветват учените.

1. „Работата на еди-кого си е по-хубава от моята!”

Сравняването с другите е крадец на щастие. Това е горчивата и болезнена истина, която важи с пълна сила, когато става дума за кариера. Ако постоянно сте вторачени в чуждите професионални успехи, нищо чудно да престанете да се чувствате удовлетворени и дори да сте били щастливи досега, изведнъж да искате да бъдете още по-щастливи. Не казваме да се задоволявате с това, което имате, да не се стремите към нещо повече. Първо обаче си отговорете на въпроса, дали вътре в себе си не се чувствате щастливи и имате нужда от промяна или чуждите успехи са причина за внезапното разклащане на професионалното ви щастие.

още от Техники за успех
25
Вторник
Юни