Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Huawei се изстреля с 42 позиции нагоре в класацията за най-иновативни компании на BCG

Огромен скок с 42 места нагоре, до 6-та позиция бележи Huawei в тазгодишното издание на престижната класация на Бостънската консултантска група (BCG) за най-иновативни компании.

BCG изследва и селектира всяка година 50 компании, които са достоен пример в сферата на иновациите. На тази база съставя и класацията си. The Most Innovative Companies 2020: The Serial Innovation Imperative на BCG се фокусира върху добри стратегии, чрез които поставените цели да бъдат постигнати и надминати в дългосрочен план.

Само преди 6 години, през 2014-та, Huawei стартира в тази класация от 50-о място.  С продължителна и фокусирана работа в посока на иновативни решения за по-добро потребителско преживяване, на следващата година компанията преминава напред в класирането – 46-то място, а през 2019 се връща на 48-мо място.

Изстрелването й тази година в първата десетка на класацията се дължи на комбинация от прилагането на цялостен иновативен подход към продуктите и услугите, които предлага, способността за адаптация във всеки сценарий и растежът като технологичен бранд. Компанията работи усилено за развиването и обогатяване на портфолиото си от смартфони, носими устройства, умни устройства за дома, „Интернет на нещата“ и телекомуникационна инфраструктура, като същевременно разширява своята екосистема и затвърждава HUAWEI AppGallery като отворена иновативна платформа за разпространение на приложения.

Huawei разработва своята екосистема от взаимодействащи си устройства в рамките на един и същ интерфейс. Стратегията „1 + 8 + N“ предоставя  на потребителя широк спектър от услуги и преживявания. Компанията залага на пълния потенциал на технологичните иновации, за да изведе индустрията напред в две ключови области - мобилни устройства и облачни услуги. Брандът сътрудничи с най-добрите световни компании за разработка на приложения, за да създаде по-богато портфолио от качествени приложения. Също така, непрекъснато набира глобални разработчици за съвместна работа по разширяване на екосистемата и качественото съдържание в AppGallery. Така Huawei предоставя интелигентно изживяване на своите потребители в световен мащаб.

още от Технологии