Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Има ли дефект на екрана на сгъваемия Galaxy Fold, проверява Samsung

Снимка: samsung.com

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics проверява информации, според които само след няколко дни използване екранът на новия сгъваем смартфон Galaxy Fold се поврежда, предадоха световните агенции.

Сгъваемият смартфон се очаква да се появи на пазара в САЩ на 26 април на цена 1980 долара.

Компанията е раздала сгъваеми смартфони на журналисти, за да напишат отзиви за новата джаджа. Според някои журналисти екранът на Galaxy Fold започва да проблясва и да изгасва преди напълно да спре да функционира, отбелязва Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Няколко журналисти премахнали тънък, защитен слой от екрана, за който мислили, че трябва да се отстрани, но всъщност е трябвало да остане. Дори и в случаите обаче когато това покритие било оставено, екранът спирал да работи.

Ще проучим внимателно тези смартфони, за да определим точно причината за проблема, информира Samsung.

Компанията посочва, че премахването на защитния слой от основния дисплей може да е причината за проблема.

Samsung съобщи, че е затворил предварителните поръчки за Galaxy Fold заради "високото търсене". Пред Ройтерс компанията посочи, че не планира промяна на датата, на която ще бъде пуснато устройството.

Galaxy Fold прилича на обикновен смартфон, но може да се отвори като книга, при което се появява втори екран и устройството се превръща в малък таблет с дисплей 7,3 инча.

Макар да не се очаква, че Galaxy Fold и сгъваемият Mate X на Huawei ще се продават изключително много, новият дизайн бе приветстван като очертаващ бъдещето на смартфоните тази година.

Проблемът с новия телефон на Samsung припомни за Galaxy Note 7 през 2016 година. Дефекти в батерията и дизайна на този смартфон причиняваха запалване или експлозия на устройствата, което принуди Samsung на изтегли и спре продажбите на този модел. Изтеглянето заличи почти цялата печалба на Samsung от подразделението за мобилни устройства за третото тримесечие на 2016 година, припомня Ройтерс.

още от Технологии