нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Интерактивната телевизия на А1 - достъпна в цялата страна със специално приложение за смарт телевизор

Интерактивната телевизия на А1 става достъпна до всички точки на страната и потребители с надеждна интернет връзка и смарт телевизор, съвместим с новото приложение Xplore TV. Инсталирането на приложението може да се направи самостоятелно от клиента, без да се налага посещение от техници или допълнително окабеляване. Засега от предложението могат да се възползват собствениците на смарт телевизори Samsung или LG, модели след 2017 г., уточняват от компанията.

С помощта на приложението Xplore TV за смарт телевизор А1 предоставя на абонатите си качествен нов начин за гледане на телевизия, с който кабелите, допълнителните устройства и нуждата от второ дистанционно остават в миналото. Смарт телевизорите могат да използват както Wi-Fi, така и стандартна интернет свързаност през кабел, а новото приложение изцяло замества досегашните приемници, с които се предлага услугата. Липсата на допълнителни устройства означава, че с приложението Xplore TV за смарт телевизор отпада нуждата от посещение на техници за свързване на ТВ услуга от А1. Новото приложение може да работи без проблем, независимо дали потребителите използват интернет от А1, или от друг доставчик. Веднъж инсталирано, приложението Xplore TV за смарт телевизор позволява на клиентите на А1 да използват интерактивни функции, които досега бяха достъпни само в районите с покритие на IPTV технологията като пауза и стартиране от начало, както и гледане на архив от последните 7 дни.

Пълният списък с цените на услугата в зависимост от избрания пакет е достъпен онлайн на A1.bg. Клиентите на А1 могат да се възползват от същите тарифни планове и оферти, които се предлагат текущо с пакети до 230 канала, на цени започващи от 5,99 лева на месец. Настоящите клиенти на телекома могат да добавят смарт телевизор и като допълнителен приемник към съществуваща услуга, като за целта дори не е необходимо да посещават магазин. Това също може да се направи изцяло онлайн през приложението Моят А1.

Ползването на услугата изисква достъп до Samsung и LG app store, от където да изтеглят приложението. Ако не са сигурни дали устройството им е съвместимо с Xplore TV за смарт телевизор, могат да направят бърза справка на страницата на услугата на А1.bg. За целта е необходимо да се избере марката от падащото меню и след това да се въведе модела на устройството.

още от Технологии