нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Китайската версия на TikTok ограничава децата до 40 минути потребление

Shutterstock

Китайската версия на TikTok пуска специален режим за тийнейджъри, който ще ограничи престоя в платформата до 40 минути на ден. Тази мярка ще важи за всички потребители в приложението Douyin под 14-годишна възраст, които са се регистрирали с реалните си имена. Освен това те няма да имат достъп в периода от 22:00 ч. до 6:00 ч., пише CNN.

Компанията призова родителите да помогнат на децата да се регистрират с истинските си имена или ръчно да активират режима. Douyin ще представи и ново съдържание, вариращо от научни експерименти до природни гледки и изложби в музеи и арт галерии, за да вдъхнови младежите.

Ограничаването на употребата на платформата за кратки видеа е „проактивна мярка“ от собственика ByteDance да се впише в налагането на потенциални регулации, пишат анализатори от Citigroup Global Markets. Те предполагат, че решението може да подтикне други интернет платформи да разгледат прилагане на подобни инструменти.

Към ноември 2020 г. Douyin вече имаше над 490 млн. потребители. В последните месеци Китай се опитва да окаже натиск на технологичните компании с цел ограничаване на времето, което младите прекарват с услугите им.

През юни бе преработен Законът за защита на непълнолетните, който изисква доставчиците на интернет услуги, включително и социалните медии да „настроят съответните функции като управление на времето, ограничаване на съдържанието и на потреблението сред непълнолетни“.

още от Технологии