Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

SoftUni и Motion Software обявиха стратегическо партньорство за промяна на международната IT екосистема

1094

SoftUni и Motion Software обединяват своите сили в отговор на нарастващите предизвикателства в областта на финансовите технологии (Fintech) и Blockchain. Съвместната работа ще разкрие множество нови перспективи в посочените сфери, както в национален, така и в международен план.

„SoftUni и Motion Software са вече едно семейство и оттук нататък ще следваме заедно един общ път на развитие. Това партньорство има изключителни предпоставки и потенциал да се развива в пълна синергия и заедно двете организации да продължат своето развитие с още по-бързи темпове, подкрепяйки се една друга и възползвайки се от предимствата и силните страни на партньора си”, коментира Иван Ненков, изпълнителен директор на SoftUni.

„Motion Software вече работи с много международни клиенти, за които предоставя висококачествени софтуерни решения, а SoftUni е на прага на своята поява на световната сцена. Дългосрочните ни цели се припокриват, а именно това да целим бурен, но устойчив растеж и развитие, непрестанно стремейки се да доставяме все по-високо качество на пазара – съответно от страна на SoftUni, достъпно и практическо образование, което създава истински професионалисти, а от страна на Motion Software, софтуерни решения на световно ниво. Студентите на SoftUni ще получат още повече възможности за кариерно развитие – стипендии, стажове, работа като програмисти и други дигитални експерти. Планираме SoftUni и Motion Software да работят заедно по различни образователни направления, някои от които включват провеждане на специализирани обучителни програми с осигурена работа на успешно завършилите”, допълни Ненков.

„Мисията на Motion Software винаги е била да открива, насърчава и развива таланта на всеки един член от екипа до висша степен на професионализъм. Желанието ни да ставаме все по-добри в това, което правим, е в синхрон с философията на SoftUni. Поради тази причина колектива на Motion Software прегърна идеята за това обединение с увереност, че то ще ни заведе още по-напред по пътя на технологичното новаторство. Това партньорство ще позволи на българския талант да докаже, че е сред най-качествения в света. Обедниявайки сили, Motion Software и SoftUni дават възможност на ИТ индустрията в България да извърви още една крачка към това да се превърне в Силициевата долина на Европа”, козаяви Христо Пеев, съосновател и изпълнителен директор на Motion Software.

„Специалистите от Motion Software винаги са играли ключови роли във високо технологични проекти, ориентирани около дигиталната трансофрмация на едни от най-бързо разтящите индустрии в сфета, каквато например е финансовата. Най-голямото предимство, което имаме е умението да реагираме на бързо променящите се пазарни и технологични тенденции. Опитът да прилагаме на практика последните иновации в софтуерното инженерство ни направи ключова част от екипите, разработващи софтуерни продукти, които се ползват от глобални лидери във финансовия сектор, като BNP Paribas, BTIG и IG Group. Добър пример за иновативни технологии, които успешно внедряваме в традиционно по-консервативни организации са Blockchain решения, както и мобилни приложения базиращи се на технологията React Native”, подчерта Пеев.

Съвместната работа започва в момент, в който Motion Software работи с множество международни клиенти, а SoftUni е на прага на стъпването си на международните пазари за онлайн софтуерно образование. Тя разкрива възможности за курсистите на образователната институция, като ще им позволи да се включат в практически проекти, в различни стажантски програми и по време на своето обучение да влизат в пряк досег с реалната бизнес среда, както и да поемат към кариерна реализация в Motion Software, работейки за едни от най-разпознаваемите световни брандове.

още от Технологии
26
Понеделник
Август