Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

WhatsApp подготвя опция за постоянно заглушаване на групови чатове

Снимка: Getty Images

WhatsApp подготвя опция за постоянно заглушаване на груповите чатове. Новата функция ще бъде налична в бета версия 2.20.197.3 на WhatsApp за Android, но все още не се знае нищо за бета версията на iOS, информира abc.es

Понастоящем в приложението можете да заглушите желаните от вас групи за осем часа, седмица или максимум година. Активирайки функцията "винаги", услугата ще премахне срока, в който не искате да получавате съобщения от дадена група и следователно няма да получавате сигнали всеки път, когато някой пише в чата. Идеята е да не се налага подновяването на опцията в края на годината - нещо, което Telegram, един от нейните конкуренти, отдавна е разрешил. 

WhatsApp напредна много през последните години във функционалностите, както в индивидуалните чатове, така и в груповите, позволявайки на всеки потребител сам да разреши или отхвърли участието си в групов чат. Приложението дори въведе възможност за групови видео разговори на повече от четирима души, при които, в случай че сте администратори, можете да изберете кой да говори и кой не.

Засега не се съобщава кога новата функция ще бъде официално въведена в WhatsApp, но се очаква това да стане през следващите месеци заедно с други опции, по които компанията работи. 

Източници: abs.eseleconomista.es

още по темата
още от Технологии