нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Златната тройка при избора на домашен телевизор

Снимка: Guliver/ Getty Images

Телевизорът отдавна се е превърнал в почти задължителен елемент от всяко домакинство. Много семейства разполагат дори с няколко телевизора, в различни стаи. От години уредът е много повече от обикновен начин да запълним свободното си време. В наши дни телевизорите предлагат невероятно добро качество на картината, яснота на изображението и улеснено управление. Преди всичко обаче те са начин да се свързваме със света, чрез иновативните приложения, интегрирани в тях. Няколко са важните качества на телевизорите, които ги превръщат в логична покупка, когато обзавеждате новото си жилище или искате да обновите настоящото, но винаги трябва да имате предвид поне три от тях:

1. Надстройката "смарт"

Със сигурност „смарт“ е думата, за която се сещаме веднага щом чуем думата „телевизор”. След като почти всяко лично мобилно устройство достигна до смарт ниво, телевизорите продължиха тенденцията. Смарт функциите на телевизора го превръщат в нещо повече от устройство за гледане на тв програми и филми. Чрез този нов тип телевизори получавате достъп до интернет – най-мащабният източник на информация в света. Така смарт функциите на телевизора успяват да придадат допълнително значение на покупката на този уред.

2. Дизайн и размери

Външният вид и размерът на телевизора трябва да бъдат обмислени добре преди покупката. Възможно най-големият екран е примамливо решение, но не винаги е сигурно, че той ще пасне на пространството, което бихте могли да му отделите. Определено огромният екран вдъхва още повече живот на филмите и видео забавленията, но той все пак трябва да бъде съобразен с площта на помещението. Причината – за да бъде всяко изживяване приятно и ненатоварващо, трябва да се намирате на разумно разстояние от телевизора.

Дизайнът е друг важен аспект при избора на телевизор. Тук обаче опциите са сравнително ограничени, тъй като уредите се предлагат основно в няколко нюанса на сиво и черно, рядко и в бяло.

3. Цената

Със сигурност по-високата цена би означавала по-качествен телевизор. Това обаче е продукт, който вече може да се намери във всякакви разновидности, с различни екстри, опции за оборудване и начини за връзка с мобилни устройства. За щастие, през последните години цените на тези уреди се движат в широк диапазон – можете да намерите модели както за 200 лв., така и за над 10 хил. лв. Във всички случаи обаче е добре да помислите от какво точно се нуждаете Вие и Вашето домакинство. Задайте си важните въпроса – къде ще бъде поставен телевизорът, можете ли да му отделите повече пространство, ще има ли нужда да го свързвате с допълнителни мобилни смарт устройства, като телефон и лаптоп, или с периферни екстри, като тонколони, конзоли и усилватели. Отговорите на тези въпроси със сигурност ще направят избора Ви по-лесен и, най-важното – персонализиран.

още от Технологии