Затвори

Как могат предприемачите да запазят своята мотивация

Снимка: Shutterstock

Започването на собствен бизнес може да изглежда като непосилна задача за повечето хора, но аз вече съм го правил няколко пъти и спокойно мога да кажа, че задачата не е толкова невъзможна, колкото си мислите.

Макар че първоначалните разходи, дълги часове на работа и сравнително ниската вероятност да успеете могат да бъдат обезсърчаващи, ако искате да се задържите в света на предприемачеството, трябва да има нещо, което да ви мотивира да продължите напред.

Разбира се, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но четири години след основаването на моята адвокатска кантора, тя продължава да расте въпреки всички други ангажименти, които съм поел, включително и завършването на моята книга „How to Play the Game: What Every Sports Attorney Needs to Know“.

По тази причина мисля, че съм достатъчно квалифициран, за да споделя няколко съвета за това как да запазите вашата мотивация, когато се изправите пред поредното предизвикателство.

1. Вслушвайте се във вашата интуиция

Повечето млади и амбициозни предприемачи се вкопчват в най-популярните стратегии за постигане на успех или в тези, за които мислят, че най-бързо ще ги отведат до желания резултат.  Онези, които в крайна сметка постигат нещо специално и уникално, не се страхуват да поемат по свой собствен път. Ако интуицията ви подсказва, че сега е правилният момент да предприемете действие, то не се колебайте да го направите.

2. Задайте си конкретни цели

Кажете на глас какво искате да постигнете и го направете. Може да мислите, че това не е толкова просто, но задаването на конкретни цели ще ви помогне не само да стигнете от точка А до точка Б, но и ще ви накара да почувствате, че постигате истински напредък. Никоя империя не е изградена за един ден. Най-важното са малките и последователни стъпки по пътя към величието.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68128
0.594785
CNY
10
2.46917
4.04994
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18663
0.457325
RUB
100
2.64111
37.8629
USD
1
1.67595
0.596677