нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Когато не се вписвате във фирмената култура

Снимка: Shutterstock

В съвременния свят подходящият набор от умения сам по себе си не е достатъчен за успех в работата. Мениджърите, отговарящи за наемането на нови служители, търсят кандидати, които разполагат не само с нужните способности, но и с професионалната култура, която отговаря на тази на организацията.

„Вписването в културата на фирмата е много важно“, казва Стела Одогу, основател на Intelle Coaching Solutions. Особено когато културата е изградена около работата в екип и сътрудничеството.

Дори и да преминете „теста за съвместимост“ на интервюиращия мениджър и да спечелите желаната позиция, може да продължите да се чувствате като аутсайдер във вашия екип.

Това са няколко стратегии, които ще ви помогнат да се впишете по-добре на работното място.

1. Съществува ли истински проблем, или просто имате такова чувство?

Преди да предприемете по-сериозни стъпки, трябва да помислите дали вашето чувство за изолация е свързано по-скоро с начина, по който самите вие се възприемате, отколкото с този, по който ви възприемат другите. Запитайте се дали просто трябва да бъдете по-уверени в себе си или наистина имате проблем с вписването в динамиката на вашия екип.

„Често имаме страхове, съмнения и комплекси, които допринасят за погрешната ни представа за самите нас. Ако вярвате, че никой не ви харесва, много по-лесно е да се съсредоточите върху събитията, които подкрепят тази теория и да игнорирате доказателствата за противното“, казва Одогу.

Опитайте да анализирате обективно аргументите в двете посоки и не забравяйте, че не е нужно да бъдете най-популярния служител в офиса, за да се впишете в екипа. Ако обаче наистина изпитвате трудност в комуникация с другите и това се отразява на способността ви да си вършите работата, то тогава трябва да предприемете нужните стъпки, за да бъдете приети като пълноправен член.

Продължава на страница 2.

още от Управление