нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

12 знака, че вашите колеги ви мразят. Дори и да не го казват

Снимка: Shutterstock

Важно е да знаете кои са хората, на които може да се доверите на работното място. 

Добре е да създадете приятелства на работа, но още по-полезно е да разберете кои колеги не изпитват симпатии към вас .

От BusinessInsider потърсиха мнението на Лин Тейлър, национален експерт по културата на работното място и автор на  „Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job,“ и Майкъл Кър, международен бизнес лектор и автор на книгата „The Humor Advantage“ за междуличностните отношения на работното място и по-специално за признаците, които показват, че вашите колеги не ви харесват.

Ето ги и тях:

1. Интуицията ви го подсказва

Не поставяйте под съмнение интуицията си. Ако подозирате, че някой колега от офиса не е особено приятелски настроен към вас, отделете допълнително внимание на цялостното му поведение. С всички ли се държи по този начин или само с вас?

2. Крадат вашите идеите

Според Тейлър, има вероятност тези служители да са чисто и просто „търсачи на слава“, които не го правят, за да ви дразнят. Ако тези хора опитват целенасочено да избутат точно вас от светлината на прожекторите, значи си имате работа със саботьори, които не понасят идеята, че вие може да постигнете някакъв успех.

3. Не са разговорчиви

Ако попитате колегите си  „Как върви?“ и получите отговор  „ОК“ или „Добре“  и нищо повече, има вероятност да не сте сред най-популярните хора в офиса. Същото се отнася и за имейлите, в които се минава директно към въпроса, подминавайки напълно нормалния поздрав, от рода на „Здравей“ и „Добър ден“.

4. Никога не ви включват в офис шегите

„Шегите са ключова част от изграждането на добри отношения на работното място. Това, че не сте поканен във вътрешния приятелски кръг в офиса, е знак, че колегите ви не се чувстват достатъчно комфортно във ваше присъствие, за да ви приемат като „част от компанията“, казва Кер.

още от Управление