Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Не го казвайте!

110

Снимка: Shutterstock

Повечето от нас не осъзнават, че някои думи и фрази ни поставят в лоша светлина на работното място. Ключът към тяхното неутрализиране е в създаването на навика да се "самосезирате", когато ги казвате, и постепенно да обучите мозъка си да не ги използва.

Това са 5 думи и фрази, които ще унищожат доверието на хората у вас и ще ви накарат да изглеждате неподготвени и некомпетентни.

1. „Не мога“

Най-големият страх на вашите колеги и да чуят фразата „не мога“, защото за тях това означава „няма да го направя“. Когато използвате тази фраза, вие показвате, че или не можете да се справите със задачата или че не желаете да положите нужните усилия, за да бъдете равноправен член на екипа и да си свършите работата.

2. „Каквото, такова"

Когато чуете тази безсмислена фраза, може да се обзаложите, че човекът, който я е изрекъл, е представил нещо важно и достойно за обсъждане, като незначимо. Това показва нежелание да се ангажирате с по-задълбочен разговор, за да изследвате предложения, нови идеи и решения на проблемите заедно с някой друг. Това е нещо, което може да казвате на приятелите си, но в професионална обстановка тази фраза в кара да изглеждате мързеливи и немотивирани.

още от Управление
13
Четвъртък
Декември