нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Как да станете добър екипен играч

Снимка: Shutterstock

Най-добрият начин да подобрите шансовете си да получите повишение или увеличение на заплатата е да докажете, че сте екипен играч. Точно така, за да подобрите собствената си репутация, първо трябва да помогнете на другите да успеят.

Причината за това се крие във факта, че сътрудничеството оказва положително влияние не само на екипния дух и мотивацията, но и на вашето лично представяне и продуктивност. Работата в екип обединява различни гледни точки и дава трибуна на креативността и новите идеи. Освен това, тя ви позволява да разчитате на подкрепата на вашите колеги, което означава по-малко стрес и отговорности и повече свобода и възможност да поемате добре обмислени рискове.

Това са 7 неща, които ще ви направят добър екипен играч.

1. Спазвайте сроковете

За да спечелите благоразположението на вашите колеги, трябва да сте надеждни и точни. Казано по друг начин, трябва да се докажете като човек, заслужаващ доверие, някой, който си върши работата качествено и своевременно.

„Ако обещаете, че ще направите нещо, гледайте да го изпълните, и то качествено.“, казва Денис Дъдли, кариерен коуч от САЩ и автор на книгата „Work it! Get in, Get Noticed, Get Promoted"

Надеждността и особено важна, когато става въпрос за групови проекти, тъй като всеки малък пропуск или закъснение може да се отрази негативно на целия екип.

2. Бъдете непредубеден

Важна част от това да бъдеш екипен играч е да си отворен за идеите и гледните точки на другите. Това означава, че трябва да усъвършенствате уменията си за слушане и да бъдете по-възприемчиви към обратната връзка от вашите колеги. Вместо да заемате дефанзивна позиция, когато получите конструктивна критика, опитайте да извлечете важни поуки от съветите на хората, с които работите.

Всъщност, най-добрите екипни играчи сами търсят мнението на своите колеги и питат какво могат да направят по-добре следващия път.

3. Уважавайте стила на работа на другите хора

Работата с различни личности и характери може да бъде предизвикателна, особено когато става въпрос за екипи, които съдържат хора от различни поколения. Въпреки това, ако разбирате и приемате, че вашите колеги работят най-добре по определен начин., вие ставате по-добър екипен играч.

Приспособяването на вашия стил на комуникация към различните личности в екипа може да ви помогне да избегнете проблемите и неразбирателствата с вашите колеги и да работите по-ефективно.

още от Управление