нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 неща, с които младите предприемачи си губят времето

Снимка: Shutterstock

Да бъдеш млад предприемач може да бъде наистина стресиращо, особено когато започнете да осъзнавате с колко малко време разполагате в рамките на един ден.

От вас ще зависи управлението на повече задачи и отговорности, отколкото когато и да е било във вашия живот. С присъщия ентусиазъм за всички млади професионалисти, вие ще приемете първите си проекти присърце и без да усетите, ще започнете да работите през уикендите и до късните часове на деня, само и само, за да свършите всичко на време.  

Колкото и вълнуващо да ви се струва приключението, което наричаме предприемачество, усилията, които ще трябва да вложите, за да поберете всички тези отговорности в рамките на един работен ден, носят със себе си изключително психическо и физическо натоварване.

За да бъдете успешни, ще трябва да се научите да управлявате времето си, а това изисква адресирането на най-често срещаните начини, по които младите предприемачи си губят времето:

1. Импровизация

Знаете ли какво трябва да направите, когато пристигнете в офиса, или просто опитвате да се адаптирате към ситуацията на място? Младите предприемачи често биват теглени в различни посоки през целия ден, било то от техните служители, партньори или доставчици, всеки един от които търси помощ за разрешаването на всевъзможни проблеми.

И съответно, тези предприемачи са по-склонни да избягват съставянето на предварителен план за деня. Това е грешка, която прави изключително трудно постигането, а дори и разбирането, на вашите основни приоритети.  Значително по-добре е да отделите 15 минути в началото на деня(или в предходната вечер), за да очертаете вашите приоритети за деня и да опишете как ще ги изпълните.

още от Управление