нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

7 неща, с които страхотните шефове се справят по-добре от останалите

Снимка: Shutterstock

Новите тенденциите в мениджмънта идват и и си отиват, но има някои неща, тествани с времето, които всеки велик шеф прави, независимо от ситуацията.

Най-добрите лидери знаят как да вдъхновят лоялност, ентусиазъм и упоритост в своите служители.

Ако искате да станете страхотен шеф, или поне да продължите да бъдете такъв, трябва задължително да правите тези 7 неща всеки ден.

1. Признание

Когато хората правят наистина забележителни неща за една организация, страхотните шефове винаги им отдават заслуженото и им показват, че работата им се цени.  Публичното признание за постиженията на вашите служители, дори под формата на най-обикновен комплимент или няколко насърчителни думи, може да бъде по-ефективно средство за мотивация и вдъхновение, отколкото финансовия стимул.

2. Мотивация

Поставянето на висок стандарт на работа за хората във вашата организация е най-лесния начин да насърчите служителите си да дават всичко от себе си, дори в най-трудните моменти. Когато служителите ви се отклоняват от тези стандарти или просто не могат да ги покрият, работете заедно с тях като екип, за да ги издигнете до нивото на останалите хора в компанията, вместо просто да ги критикувате за нещата, които не са направили както трябва.

3. Комуникация

Винаги е по-добре да общувате със служителите си повече от нужното, отколкото недостатъчно. Ако не контактувате с хората от вашия екип достатъчно често, те ще започнат да чувстват, че работата им не се цени или, че остават в сянка. Обратната връзка е изключително важна за продуктивността на всеки един професионален екип, затова, не отлагайте важните разговори, дори в случаите, когато те могат да бъдат неприятни.

още от Управление