нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Спечелете уважението на вашия екип в 6 лесни стъпки

Снимка: Shutterstock

Преди няколко години бе публикувано проучване, което показа, че 86% от работниците вярват, че са по-продуктивни, ако харесват шефа си. За съжаление, друго изследване установи, че 75% от служителите смятат срещите и разговорите с шефа за най-лошата част от тяхната работа.

Изводът от тези резултати е, че ако вашите служители са доволни от работата си с вас, те ще бъдат по-продуктивни и амбицирани да дадат всичко от себе си за вас и вашата компания.

Това са 7 изключително ефективни навика за спечелването на симпатиите, уважението и лоялността на вашите служители. Изпробвайте ги!

1. Бъдете позитивни и естествени

Когато сте оптимистично настроени и подхождате с позитивизъм към хората, които работят с вас, те ще бъдат по-склонни да ви отвърнат по същия начин, превръщайки атмосферата на работното място в здравословна и конструктивна. Както негативната, така и позитивната енергия е заразителна. От вас зависи коя от двете ще предадете на вашите колеги.

2. Покажете им, че ви е грижа

Покажете, че наистина ви е грижа за благополучието и щастието на членовете на вашия екип. Като лидер вие имате способността да вдъхновявате вашите служители и да изградите фирмена култура, която ги кара да бъдат ангажирани и отдадени на своята работа.

3. Не плашете служителите си

Бъдете отворени и достъпни за вашите служители и ги насърчавайте да изразяват свободно своите идеи, предложения и обратна връзка, било то позитивна или негативна. Когато показвате с думи и действия, че цените мнението на вашите служители, вие лесно ще спечелите тяхното уважение и лоялност.

Продължава на страница 2.

още от Управление