нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

За първи път в историята жена застава начело на Air France

Shutterstock

Френската авиокомпания Air France ще бъде ръководена за първи път от жена. Това е 49-годишната Ан Ригай, която е изградила цялата си кариера в нея, съобщиха Франс прес и в. "Фигаро".

Ан Ригай беше назначена снощи за генерален директор на Air France, която временно се управляваше от ръководителя на групата Air France-KLM Бенжамен Смит.

През декември 2016 година тя стана заместник генерален директор по връзките с клиентите в Air France.

Air France обяви през септември оттеглянето на генералния директор Франк Тернер по настояване на синдикатите, които го смятаха за отговорен за "провала на социалния диалог в компанията" по време на стачките през пролетта с искания за повишаване на заплатите. Той беше заменен от канадеца Бенжамен Смит, който трябваше да поеме временно управлението на френската авиокомпания до 31 декември.

Бившият номер две в Air Canada пое тази функция в средата на септември в напрегнат контекст след месеци безплодни преговори между предишното ръководство и синдикатите.

Назначението на Ан Ригай става няколко дни след избирането на ново ръководство на Националния синдикат на пилотите от гражданската авиация във Франция (SNPL) в Ер Франс - най-големият в авиокомпанията. В момента ръководството преговаря специално по исканията на пилотите.

още от Управление