Шоколад на клечка, в консерва и шанс да харесаш св. Валентин

Шоколад на клечка, в консерва и шанс да харесаш св. Валентин

Шоколад на клечка, в консерва и шанс да харесаш св. Валентин

Денят добива особено очарование, когато вървейки по улицата със своите си мисли в главата, улови с крайчеца на окото си някое местенце, заради което си струва да се отбиеш от пътя. И да откриеш един цял нов свят на вълшебства.

Точно така открих един малък шоколадов бутик Amelie, Chocolat, където има шоколад на клечка и в консерва. Клечката се оказа дървена лъжица, а разнообразните вариации на черен и млечен шоколад, както и вариантите за деца с бонбонки ... са предназначени за разтваряне в топло мляко. Така интригуващата какаова напитка е напълно комплектована заедно с лъжицата. Консервата се оказа фондю. Отваря се кенчето, затопля се на водна баня и можеш да си топиш в различните смеси, каквото си поискаш. Има няколко различни варианта, включително  Irish coffee с опция за фондю. В този оазис насред града може да поразмислиш дали да харесваш св. Валентин или да настояваш, че Трифон Зарезан е по-уместен. Най-вкусните шоколадови сърца с разнообразни вкусове са там. Невъзможно е да не ти се прииска да подариш, да опиташ и да знаеш, че ако искаш нещо за празника на влюбените, то е голямата кутия с многото сърца.  

Шоколадът е белгийски, концепцията на този шоколадов бутик съществува от 1986 г., създадена от съпрузите Петър и Натали. От самото начало, акцентът върху опаковката е бил много важен за създателите му. И тук, в София, едно от най-очарователните неща е, че дори да си купиш два бонбона, ги опаковат като за най-специален повод.

Михаела Петрова

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ