Затвори

7 сигурни начина да продължите развитието си като лидер

Снимка: Shutterstock

Искате ли да се развивате като лидер, или просто искате да напреднете във вашата кариера? В моята работа като коуч на лидери и мениджъри  срещам много хора, които се интересуват само от това да печелят повече пари и да заемат по-висока позиция в социалната йерархия.

Моята работа обаче е много по-лесна, а и шансовете за постигане на истински напредък са много по-високи, когато човекът, с когото работя, иска да се развива като лидер и да се фокусира върху собствения си растеж, а не върху фактори, който не може да контролира.

Това са 7 начина да се развивате като лидер.

1. Разберете какво ви мотивира

Дали сте доволни от позицията, в която се намирате в момента, зависи до голяма степен от това колко сте мотивирани. За да премахнете пречките, които ограничават вашето развитие и растеж, трябва да намерите мотивация вътре в самите вас. В крайна сметка, всяка мотивация е самомотивация. Преди да можете да станете лидер, трябва да знаете кое е нещото, което ви кара да продължавате напред.

2. Признайте вашите недостатъци

За да имате пълен контрол върху собственото си бъдеще, първо трябва да приемете вашите недостатъци. Когато познавате и приемате слабите си страни, вие не позволявате на другите да ги използват като оръжие срещу вас. Всички имаме недостатъци, но само тези, които познават своите, нямат нуждата да се представят за такива, каквито не са.

3. Учете се от вашите провали

Да се развивате като лидер означава да позволите на провалите и неуспехите да ви оформят като човек. Приемете провалите за полезен опит, който ви позволява да научите важни неща за вашата работа и за вас самият. Всички ние се спъваме и падаме, но истинският неуспех идва когато откажем да се изправим и да разрешим проблемите си.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67911
0.595554
CNY
10
2.4971
4.00465
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.20437
0.453644
RUB
100
2.67265
37.416
USD
1
1.67065
0.598569