нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Николай Нанков е с позитивен тест за коронавирус. Борисов се самоизолира

Снимка от официалния фейсбук профил на Николай Нанков

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус, става ясно от негова публикация в профила му във Фейсбук.

Той съобщава, че се чувства добре и е под карантина у дома си. "Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид 19. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам", написа Нанков.

 

Той уточни, че се е тествал не заради проявени симптоми, а превантивно и добави, че от началото на пандемията е давал редовно проби заради големия брой хора, с които се е срещал поради характера на неговата работа.

"Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!“, призова още зам.-министърът. Нанков е най-честият спътник на премиера Борисов при инспекциите му с джип из страната. Малко след съобщението от Нанков, премиерът Борисов съобщи също на страницата си във фейсбук, че доброволно излиза в самоизолация.

"Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни", написа той.

"Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам", пише още премиерът. Днес той прие  заместник-държавния секретар по икономически растеж, енергетика и околна среда Кийт Крак, който пък преди това съобщи, че САЩ са готови да подпишат с България декларация за присъединяване към програмата за сигурността на 5G мрежите на САЩ.

 

Малко по-рано днес стана ясно, че с коронавирус е и командирът на авиобазата в "Граф Игнатиево". Бригаден генерал Николай Русев е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус, съобщи в. "24 часа" като се позова на собствени, добре запознати източници. Там все още се лекува и ген. Димитър Петров - шефът на Военновъзушните сили, който даде положителен тест за коронавирус още в неделя. Ген. Русев е бил сред участниците на празничния коктейл в резиденция "Лозенец" миналия петък, заедно с шефа на ВВС. В тържеството е участвал и президента Румен Радев, чиято визита в Естония бе прекратена два дни по-късно след като се разбра, че ген. Петров е с ковид. Вчера Министерство на отбраната излезе с официално съобщение, според което всички контактни с ген. Петров са били уведомени по команден ред още в неделя.

още от Общество