Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Microsoft със 775% ръст в потреблението на облачните услуги заради карантината

Снимка: David Ramos/Getty Images

Технлогичният гигант Microsoft отчете 775% ръст при търсенето на облачни услуги през изминалата седмица, съобщи LearnBonds.

Продажбата на цените на акциите на Microsoft създаде привлекателна възможност за купуване, като анализаторите обясниха, че ще бъде лидер в следващите ръстове на борсата. Именно огромният 775-процентов ръст на търсенето на облачни услуги миналата седмица е основната причина за оптимизъм. Приходите сегмента възлизат на около 12,5 млрд. долара през второто тримесечие на изминалата година.

От компанията заявиха, че наблюдават стабилно увеличение на използването на услуги като Microsoft Teams, Windows Virtual Desktop и Power BI - като по-голямата част от търсенето идва от региони, които са наложили социално дистанциране или в които е валидна карантина. Използването на виртуален работен плот на Windows се увеличи с почти три пъти миналата седмица.

„Видяхме много значителен скок в използването на Microsoft Teams и вече имаме повече от 44 милиона потребители на ден. Тези потребители генерираха над 900 милиона минути в срещи и разговори с екипите си за една седмица“, казват от Microsoft.

Освен скок в търсенето, Microsoft има потенциал за генериране на свободни парични потоци от 7 млрд. долара. Дивидентите също изглеждат сигурни, като се има предвид потенциалът му за генериране на пари и растеж в търсенето. В момента компанията предлага тримесечен дивидент в размер на 0,51 долара на акция, което е добив от около 2%. Компанията е увеличила дивидентите си през последните 16 последователни години. Приходите й през последното тримесечие са 36 млрд. долара и генерира печалба на акция от 1,51 долара.

Докато цената на акциите на Microsoft намалява значително от най-високото си ниво от 190 долара на акция, анализаторът на Wedbush Даниел Айвс казва, че продажбата е атрактивна възможност за покупка и определи цена от 210 долара. 

още от Технологии