нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Как екипът ви може да постигне невероятни резултати

Снимка: Shutterstock

Качествата като автентичност, почтеност и скромност могат да ви помогнат да бъдете велик лидер, но в определен момент всичко това остава на заден план и постигнатите резултати се превръщат в нещото, което дефинира вашето лидерство.  

Резултатите са критерият, по който се измерва вашия успех. За да можете да постигнете велики неща, трябва да знаете как да вдъхновите вашите служители. Има три начина да го направите:

1. Чрез ангажираност

В основата на всичко стои ангажираността. Ако служителите ви не са ангажирани с работата си, те просто ще гледат да покрият минимума, да си взимат парите и да се прибират вкъщи.  Ангажирането на служителите е „контактен спорт“. 

Няма как да ангажирате някого, докато седите зад вашето бюро и изпращате имейли. Не може да ангажирате някой друг, ако самият вие не сте ангажиран. Трябва да застанете до вашите служители и да им покажете страстта, която изпитвате към работата. Разяснете им техните задачи и смисъла на това, което вършат. Съгласувайте техните интереси и желания с целите на бизнеса.

2. Чрез ентусиазъм

След като успеете да ангажирате вашите служителите, следващата стъпка е да ги ентусиазирате. Всеки иска да работи в успешен екип и да чувства, че е свършил страхотна работа. Ако можете да им покажете как да бъдат успешни, това ще ги накара да дадат всичко от себе си, за да постигнат поставените им цели.

Хората не се страхуват от тежката работа, те се страхуват от провала. Помагайки им да разберат, че успехът им е в техните ръце, вие ще им помогнете да станат по-уверени в собствените си възможности. Един наистина ангажиран и ентусиазиран екип е способен да постигне дори невъзможното. 

още от Управление