нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Правилният момент да напуснеш

Снимка: Shutterstock

Трудно е да напуснете работното място, с което сте свикнали, но истината е, че няма смисъл да си губите времето с него, ако то не ви позволява да осъществите целите си и да се чувствате щастлив.

В тези случай, най-мъдрото решение е да ограничите загубите и да си спестите време и енергия, които иначе бихте прахосали на вятъра.

Ако сте изправени пред подобна дилема и не знаете дали е дошло времето да се откажете от настоящата си работа, ангажимент  или някакъв неприятен навик, трябва да си зададете следните въпроси. 

1. Наслаждавате ли се на това, което вършите?

Ако отговорът е „не“, трябва да се запитате защо продължавате да го правите. В живота ни има малко неща, които са достатъчно важни, за да си струват всичките усилия и труд. 

Освен това, когато човек обича работата си, той често получава по-добри резултати и неволно участва в невероятни обрати на съдбата, които могат да променят неговия живот. Може би е време да се откажете, ако работата не ви носи удоволствие.

2. Мотивирани ли сте?

Имате ли достатъчно мотивация, за да продължите да правите това, с което сте се занимавали до момента? Последното нещо, което ви трябва, е да прекарвате времето си в работа по неща, които ви карат да се чувствате изтощени както физически, така и емоционално. 

Не може да постигнете успех, ако нямате мотивация. Тя ви носи щастие, енергия и позитивни емоции. Тя е нещото, което ви кара да продължавате напред и да достигнете пълния си потенциал.

3. Чувствате ли се претоварени?

Комбинацията от дългосрочно изтощение и нисък интерес е признак, че страдате от прегаряне. Един от най-трудните уроци в живота се състои в избора на път , по които да продължим,  а вземането на подобно решение става няколко пъти по-сложно, когато сме изтощени и демотивирани.

Ако достигнете до подобно ниво на претоварване, най доброто нещо, което може да направите, е да си дадете време за почивка и възстановяване, като се отдалечите от тревогите и напрежението идващи от вашата работа.

още от Управление