Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Правилата, на които е подвластна иновацията

Снимка: Shutterstock

Повече от деветдесет процента от мениджърите, анкетирани в глобално проучване на консултантската фирма Accenture, заявяват, че иновациите са от решаващо значение за дългосрочния успех на една компания.

Въпреки това, само осемнадесет процента от участвалите в прочуването ръководители смятат, че постигнатите иновации в техните компании им предоставят конкурентно предимство.

Това означава, че лидерите напълно осъзнават, че имат нужда от иновации, но нямат нужните стратегии и програми, за да получат желаните резултати. За разлика от някои други стратегии в бизнеса, иновацията обикновено не идва с ясен и конкретен план. Не можете просто да кажете, че ще отидете от точка А до точка Б и ще получите нова и по-добра идея. Вместо това, трябва да научите правилата, на които е подвластна иновацията, за да получите желаните резултати. А те са:

1.Иновацията е непрекъснат процес

Много хора мислят, че иновацията представлява един момент, в който човек си казва „Еврика!“ и достига до нова идея, която ще промени света. Истината за иновацията е малко по-сложна.

Иновациите идват на няколко етапа. Първо, идва самата идея под формата на миг на проблясък, който поставя основата на иновацията. След това идва решението как тя да бъде осъществена, а на последно място е трансформацията, при която изпълнението на идеята променя бизнеса или цялата индустрия.

Целият този процес може да отнеме години, а в някои случаи и десетилетия. Важното е да продължите да вървите напред, след като представите вашата идея. Обикновено тя е само началото на нещо по-голямо, което някой ден наистина може да промени света.

още от Управление