нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

5 неща, които всеки заслужава да получи от своето работно място

Снимка: Shutterstock

Перфектната работа не съществува. Дори професиите, които за някои хора изглеждат като че ли излезли директно от техните мечти, в действителност имат своите недостатъци. В крайна сметка именно това е причината всяка работа да се заплаща.

Въпреки че най-вероятно никога няма да бъдете напълно доволни от всеки един аспект на вашата работа, има няколко неща, които всеки човек заслужава да получи от своята работа (освен разбира се заплащането, с което да покрива своите разходи).

За някои поставянето на допълнителни изисквания към работата може да звучи като придирчивост и капризност, но истината е, че парите сами по себе си не са достатъчни, за да мотивират хората да дават най-доброто от себе си на работното място.

Погледнете на нещата по този начин: вие ще инвестирате голяма част от вашето време, внимание и енергия в работата си. Това означава, че работната среда, създадена от компанията, трябва да отговаря на няколко базови критерия, които да гарантират доброто ви представяне.

Това не са предимства и облаги, на които трябва да се радват само най-успешните служители, а нещо, което заслужава всеки един работещ човек.

1. Здравословна и безопасна работна среда

Нека започнем с най-основното - всеки човек заслужава да се чувства спокоен и защитен на работното място. Работната среда във вашата компания трябва да ви позволява да бъдете автентични, без да се притеснявате, че това може да ви навреди по някакъв начин. Трябва да осъзнаете, че няма нищо неразумно и претенциозно в това да очаквате да се чувствате сигурни на работното място.

Никой не трябва да отива на работа с мисълта, че някой негов колега може да му забие нож в гърба или да го обвини за нещо, което не е направил. Всеки човек заслужава едно основно ниво на уважение и фирмена култура, която не е обсебена от токсични отношения и непрекъснати конфликти.

2. Шеф, който се интересува от вашето развитие

Когато става въпрос за кариерата, шефът ви трябва да бъде вашият най-важен съюзник. Той трябва да е наясно с вашите нужди, желания и планове за професионален растеж и да ви предоставя необходимата подкрепа и напътствия, винаги когато може.

Ако смятате, че ръководителят ви омаловажава вашите постижения, дава критики, в който няма нищо конструктивно, и изобщо не се интересува от вашето развитие и растеж, то трябва да знаете, че имате пълното право да бъдете недоволни и да искате нещо повече. Не е задължително шефът ви да бъде вашият най-голям поддръжник, но той трябва да защитава вашите интереси, да отговаря на вашите въпроси и да изслушва вашите проблеми и искания.

Продължава на страница 2.

още от Управление